Your One Stop For All Products!

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant


Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant.


Located in a former post office, Maido is an eatery in London’s Saint John’s Wood neighbourhood with interiors designed to honour the heritage of the late modernist building.

Glass blcok wall and wooden cupboard in Maido restaurant
A curved glass brick wall divides the space

“We were fascinated by the unique story of this building and aimed to capture the nostalgic atmosphere of 1960s London, paying tribute to the modernist public spaces of the era,” said Child Studio founders Alexy Kos and Che Huang.

“The design evolved around the bold geometry of this period and the juxtaposition of simple materials: wood, glass, clay and steel.”

Steel panelled bar and MR10 tubular steel chairs by Mies van der Rohe chairs in restaurant interior by Child Studio
Maido is anchored by a steel-panelled bar

The walls across the entire space are clad in cherry wood while shallow alcoves are decorated with a rotating selection of artworks.

A suspended coffered ceiling hangs overhead, its grid pattern echoed in the black quarry tiles on the floor and the semicircular glass brick wall that divides the space.

The curved partition wall also forms a generous, leather-upholstered seating booth at the back of the space.

Wood-panelled walls with art in Maido restaurant
Shallow alcoves are decorated with a rotating selection of art

The focal point of Maido’s interior is a central island bar clad in reflective curved steel panels.

Here, the sushi master prepares and serves authentic Japanese dishes while customers perch on polished aluminium bar stools by Japanese industrial designer Naoto Fukasawa.

“It was important for us to create a range of different seating scenarios and balance the convivial atmosphere with more intimate nooks and crannies,” Che explained.

To complete the space, the studio sourced a selection of classic midcentury furniture pieces. These include antique MR10 tubular steel chairs by Mies van der Rohe and moulded plywood armchairs by Norman Cherner.

Pipistrello table lamps, designed by Gae Aulenti in 1965, sit on the island bar and on a large communal dining table while antique wall sconces produced by Italian manufacturer Stilnovo create a cosy ambience.

Wood-paneleld walls with MR10 tubular steel chairs by Mies van der Rohe in restaurant by Child Studio
Mies van der Rohe’s MR10 chair was used throughout the interior

Founded in 2017 by Che Huang and Alexy Kos, Child Studio has previously completed a 1950s-style interior for a vegan pizzeria in west London, which was shortlisted in the 2019 Dezeen Awards.

All photographs are by Felix Speller and Child Studio.



Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ihome Digital | Amazon Affiliate Store
Logo
Reset Password